Persbericht Maasrace 2022

Meer dan 50 roeisloepen met bijna 400 roeiers starten op 3 september onder de Erasmusbrug om 18 km te roeien op de Maas, de levensader van Rotterdam. De inschrijving voor dit spectaculaire onderdeel van de Wereldhavendagen is op 1 juni geopend.‘Mooiste race van het jaar’
De Stichting Roeisloepwedstrijden Rotterdam  (SRR) is de trotse organisator van dit historische evenement, gesteund door Roeivereniging Tiog, Scheepswerf Koningspoort, Erfgoedhavens en circa 600 vrijwilligers. In 1994 startte de eerste Maasrace, die vanaf 1999 een vast onderdeel van het zaterdagprogramma van de Wereldhavendagen werd. Met ondersteuning van de zeevaartopleiding (later STC) werd een evenement met landelijke bekendheid op het water gebracht. Sinds 2018 is het STC geen organisatiepartner meer.

Desondanks zet de SRR door. Voorzitter Joop van de Kop: “Iedereen kent Rotterdam als wereldhaven, de haven waar gewerkt wordt, de rivier met de mooiste bruggen. We vinden het een eer om de ‘mooiste race van het jaar’ te blijven organiseren en wij zijn blij met onze nieuwe samenwerkingspartners. Van de Kop roept dan ook een ieder die de Maasrace een warm hart toedraagt, de uitnodiging om mee te denken en te financieren.

De route

Na de start van de 17.68 km lange route wordt geroeid via de Noordzijde van het Noordereiland naar het Antwerpse Hoofd. Sloepen houden de stuurboords wal richting Zuiddiepje en onder de van Brienenoordbrug door richting Bolnes. Hier wordt haaks overgestoken naar de Sliksloot en via de Sliksloot naar de Hollandse IJssel. De route vervolgt langs de Noordoever van de Nieuwe Maas tot het Boerengat, waar stuurboord uit de finish wordt bereikt met het passeren van de Boerengatbrug.


Inschrijven
Vanaf 1 juni is de inschrijving open. Teams kunnen inschrijven tot 31 augustus.

Inschrijven