Maasrace 2020 afgelast

Vandaag 1 mei 2020 heeft de organisatie van de Wereldhavendagen bekend gemaakt dat het evenement niet kan doorgaan. De aard van het evenement, het presenteren van de haven in de breedste zin, is niet te verenigen met de geldende gedragsregels met betrekking tot het Covid-19 virus.

De organisatie van de ‘Maasrace’ heeft de medewerking van de Havendienst en Zeehavenpolitie nodig om de race veilig te laten verlopen. Het is daarom zeer onwaarschijnlijk dat de gemeente een vergunning voor de race zou verlenen. Ook zou het naleven van de richtlijnen in onze thuishaven niet mogelijk zijn. Daarom hebben wij besloten de Race af te gelasten

Bestuur SRR

De inschrijving voor de Maasrace 2020 is geopend en de Maasrace is weer genomineerd voor dames en heren 1e en 2e klasse!

Meer dan 50 roeisloepen met bijna 400 roeiers starten op zaterdag 5 september langs de Wilhelminakade om 18 km te roeien op de Maas, de levensader van Rotterdam. De inschrijving voor dit spectaculaire onderdeel van de Wereldhavendagen is vanaf vandaag geopend.

‘Mooiste race van het jaar’
De Stichting Roeisloepwedstrijden Rotterdam (SRR) is de trotse organisator van dit historische evenement, gesteund door Roeivereniging Tiog, Scheepswerf Koningspoort, Erfgoedhavens en circa 50 vrijwilligers. In 1994 startte de eerste Maasrace, die vanaf 1999 een vast onderdeel van het zaterdagprogramma van de Wereldhavendagen is.

De route
Het traject dat wordt geroeid loopt vanaf de startlijn in het evenementengebied voor de Wilhelminakade naar de Zuidelijke Maasoever langs de Feyenoordkade en de Steenplaats, het Zuiddiepje voorbij de Van Brienenoordbrug. Ter hoogte van de Sliksloot moet haaks worden overgestoken. Via de Sliksloothaven en de IJssel roeien de sloepen naar de Noordoever, de Nesserdijk. De route vervolgt langs de Noordoever van de Nieuwe Maas tot het Boerengat, waar stuurboord uit de finish wordt bereikt met het passeren van de Boerengatbrug.

Inschrijven
Vanaf vandaag is de inschrijving open. Teams kunnen zich hier inschrijven tot 31 augustus.