Home (Former)

Start Maasrace
De Maasrace is de befaamde sloeproeiwedstrijd die tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op de Maas wordt gevaren. De Maasrace neemt een bijzondere plaats in op de sloeproeikalender omdat dit de enige race is waarbij een grote groep sloepen tegelijk start. Deze massale start en de drukte van de Wereldhavendagen zorgen voor een mooi spektakel op het water.

LET OP: De route is gewijzigd. Terug niet via Oude Havens maar over de rivier.

Op zaterdag 2 september 2017 wordt de drieëntwintigste editie geroeid. Dit is de laatste Maasrace. Maak de indrukwekkende race nog één keer mee!

De inschrijfpagina is gesloten. Mail voor informatie over inschrijvingen naar: info@maasrace.nl.

Teams kunnen inschrijven via deze site tot 26 augustus 2017. Het inschrijfgeld bedraagt € 85,-. Teams kunnen ook inschrijven voor een roeiersmaaltijd van € 8,50 p.p.. Het totaalbedrag moet 30 augustus zijn overgemaakt op banknummer NL89INGB0000479344 t.n.v. Stichting Roeisloepwedstrijden Rotterdam. Let op: Als bij aanvang van de wedstrijd geen betaling ontvangen is volgt uitsluiting van de wedstrijd.

De Maasrace is niet genomineerd door de FSN. Wel moet elke sloep nog steeds voldoen aan de gebruikelijke veiligheidsregels van de FSN.

De start vindt plaats ten westen van de Erasmusbrug en is dus mooi te zien vanaf de brug. De wedstrijd gaat oostwaarts over de Maas en keert na de Van Brienenoordbrug. Op de terugweg gaat het traject door de oude havens van de stad en richting de Müllerpier / Lloydkade waar de finish is. De totale lengte van de race is ongeveer achttien kilometer.

Er kan door volgschepen alleen worden meegevaren als dit schip door de organisatie is aangemeld. Dit zijn schepen die deel uitmaken van de begeleiding. De controle-schepen zorgen voor een goede en veilige roeiwedstrijd en zijn herkenbaar aan een Maasrace-vlag en de letter van de controlepost. De havenpolitie en havendienst zullen er streng op toezien dat de (volg)schepen de sloepen niet hinderen en op een gepaste afstand van de sloepen blijven.

Veiligheid

Rotterdam is één van de drukst bevaren havengebieden van de wereld en daarom staat veiligheid voorop.   Klik hier voor meer informatie.

Programma 2017:

08.30 - 10.30 uur 
Ontvangst bij STC-Group Lloydstraat 300 Rotterdam
10.45 uur 
Briefing
12.10 - 12.20 uur 
Vertrek St. Jobshaven

12.35 uur
Mobiliseren naar start (duur 5 à 10 minuten)
Rond 12.45 uur 
Start Maasrace
Rond 13.40 - 14.20 uur 
Oversteek NM 23
Rond 14.20 uur
Eerste sloep Boerengat - vervalt - 

Rond 14.30 uur
Finish eerste sloep (ca. 1 uur en 40 minuten na start)
15.20 uur 
Finish laatste sloep (ca. 2 uur en 30 minuten na start)

Route race 2017 – Let op! ROUTE GEWIJZIGD

Start ten westen van de Erasmusbrug. De sloepen roeien langs de Maaskade, Antwerpse Hoofd, Feyenoordkade en de Steenplaats richting ingang Zuiddiepje. Vervolgens via het Zuiddiepje naar het keerpunt bij Bolnes. De route terug gaat over de rivier (niet binnendoor). De finish is op de kop van de Müllerpier. De totale lengte is ongeveer achttien kilometer.


Wat is er tijdens de Maasrace te zien? Klik hier.

Kranen tijdens de Maasrace:

Op het kaartje geven de nummers 3 en 4 de locatie van de kranen aan. Overige nummers geven de locatie van verkeerregelaars aan. Parkeren Maasrace

Routebeschrijving naar locatie Lloydstraat