Home (Former)

Start Maasrace
De Maasrace is de befaamde sloeproeiwedstrijd die tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op de Maas wordt gevaren. De Maasrace neemt een bijzondere plaats in op de sloeproeikalender omdat dit de enige race is waarbij een grote groep sloepen tegelijk start. Deze massale start en de drukte van de Wereldhavendagen zorgen voor een mooi spektakel op het water.

LET OP: De route is gewijzigd. Terug niet via Oude Havens maar over de rivier.

Op zaterdag 3 september 2022 wordt de 26ste editie geroeid.

Teams kunnen inschrijven via deze site tot 31 augustus Het inschrijfgeld bedraagt € 115,-. Het totaalbedrag moet 30 augustus zijn overgemaakt op banknummer NL42ABNA0984116214 t.n.v. D. Wannet . Let op: Als bij aanvang van de wedstrijd geen betaling ontvangen is volgt uitsluiting van de wedstrijd.

De Maasrace is genomineerd door de FSN. Elke sloep moet voldoen aan de gebruikelijke veiligheidsregels van de FSN.

De start vindt plaats ten westen van de Erasmusbrug en is dus mooi te zien vanaf de brug. De wedstrijd gaat oostwaarts over de Maas en gaat via de Sliksloot terug naar de Van Brienenoordbrug. De totale lengte van de race is ongeveer achttien kilometer. De finish is bij het onderdoorvaren van de Boerengatbrug

Er kan door volgschepen alleen worden meegevaren als dit schip door de organisatie is aangemeld. Dit zijn schepen die deel uitmaken van de begeleiding. De controle-schepen zorgen voor een goede en veilige roeiwedstrijd en zijn herkenbaar aan een Maasrace-vlag en de letter van de controlepost. De havenpolitie en havendienst zullen er streng op toezien dat de (volg)schepen de sloepen niet hinderen en op een gepaste afstand van de sloepen blijven.

Veiligheid

Rotterdam is één van de drukst bevaren havengebieden van de wereld en daarom staat veiligheid voorop.   Klik hier voor meer informatie.

Start ten westen van de Erasmusbrug. De sloepen roeien langs de Maaskade, Antwerpse Hoofd, Feyenoordkade en de Steenplaats richting ingang Zuiddiepje. Vervolgens via het Zuiddiepje naar het keerpunt bij Bolnes. De route terug gaat over de rivier (niet binnendoor). De finish is op ingang Boerengatbrug. De totale lengte is ongeveer achttien kilometer.


Wat is er tijdens de Maasrace te zien? Klik hier.

Kranen tijdens de Maasrace: