Route en tijdschema 2022

Planning:

8:30u – 10:30u kranen en parkeren (’s Lands werf), sloepen roeien naar Oude haven

10:25u Palaver (Koningspoort)

10:40-10:55 Oproeien van Oude haven naar Leuvehaven binnenzijde

12:00u Oproeien naar Leuvehoofd (Prachtig) duur 5-10 minuten

circa 12:20 – Start Maasrace

Zaterdag 3 september worden vanaf 08.30 uur de sloepen te water gelaten op ’s Lands werf. De sloepen verzamelen in de Oude haven en om circa 11.30 uur roeien alle sloepen naar de Leuvehaven.

In de ingang van de Leuvehaven (binnenzijde) wordt verzameld tot het evenementengebied wordt vrijgegeven voor de start. Na vrijgave roeien de sloepen naar het evenementengebied van de wereldhavendagen bij de Wilhelminakade. De start is ter hoogte van de Wilhelminakade om 12.20 uur. De startprocedure is anders dan bij andere races vanwege de massastart. Let hier goed op bij het palaver!

Na de start van de 17.68 km lange route wordt geroeid via de Noordzijde van het Noordereiland naar het Antwerpse Hoofd. Sloepen houden de stuurboords wal richting Zuiddiepje en onder de van Brienenoordbrug door richting Bolnes. Hier wordt haaks overgestoken naar de Sliksloot en via de Sliksloot naar de Hollandse IJssel. De route vervolgt langs de Noordoever van de Nieuwe Maas tot het Boerengat, waar stuurboord uit de finish wordt bereikt met het passeren van de Boerengatbrug.

Route voor Maasrace 2022